Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Važno je voleti

Tri priče koje govore da je veoma važno raditi posao koji se voli jer energija koju ulažete u posao se višestruko pojačava a da to i ne osetite jer kako drugačije objasniti entuzijazam koji krasi ove osobe koje u svom radu vide mnogo više od samog posla.

Posetila sam Hansa Ulbrihta Obrista kritičara, kustosa istoričara umetnoasti u Londonu koji se nalazi na čelu svetski čuvene galerije Serpentajn u Londonu.

Ovaj čovek određuje karakter umetnosti, proglašava nešto važnim i naprednim i šta je ono što će ostati zapamćeno u umetnosti 21. veka.

Bio je i u Srbiji obišao mnoge ateljee mladih umetnika. Sa njim sam obišla par neobičnih eksponata ove galerije uz njegovo objašnjenje

Svetlana Meiehofer koja živi u Londonu pokrenula je časopis "Artem" koji govori o umetnosti življenja gde u napisima o našoj zemlji i ljudima Englezi mogu da saznaju nešto više od uobičajenih svakodnevnih informacija. Časopis se štampa na engleskom i srpskom i odlikuje ga neverovatna selekcija koja tumači i približava različitosti. U Londonu je bila promocija časopisa u okviru tradicionalnog meseca Srbije.

Mlada balerina Rajna Remović dobila je veliku nagradu Valentine Kozlove prima balerine Boljšoj teatra još iz vremena Sovjetskog Saveza, a bila je i balerina Njujork Siti baleta. Ona je Rajnu Remović nagradila posebnom nagradom za izvođenje kao i fondacija Serž Lifar u Njujorku. Tom prilikom mladoj balerini ponuđena je stipendija Valentine Kozlove za usavršavanje u klasičnom baletu u Americi. Tokom boravka u Beogradu jer se inače školuje na mađarskom Plesnom univerzitetu u Budimpešti, snimila je i spot kojom prilikom je snimljen ovaj razgovor.

broj komentara 0 pošalji komentar