Magazin Srbije na vezi

Očuvanje osećanja pripadnosti kod dece srpskog porekla u rasejanju i negovanje srpskog jezika, okosnica je "Svesrpskog dečijeg sabora" koji će okupiti decu od 10 do 14 godina sa svih kontinenata.

Šta je sve predviđeno programom, govori Ivana Teodorović Stojanović iz Dečjeg kulturnog centra, koji je jedan od glavnih organizatora manifestacije, zajedno sa Upravom za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova, a pod pokroviteljstvom Predsednika Srbije.

"Pozdrav iz Srbije", koja je i himna ovog događaja, izvešće Hor DKC, sa dirigentom Nevenom Ivanović.

Vodimo vas u Cirih, gde se tradicionalno povodom praznika sv. Ćirila i Metodija održava posebna manifestacija. Ove godine, program je otvorio episkop austrijsko-švajcarski g. Andrej i protojerej dr Miroslav Simijonović u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice, na kome su, pored našeg naroda i srpskih diplomata, učestvovali i narod i sveštenstvo iz Rusije, Ukrajine, Belorusije, Bugarske i Makedonije. Ekskluzivno, njihovi predstavnici govore za Magazin Srbija na vezi.

Za seriju koju ste voleli, "Koreni", glumac Igor Đorđević, nedavno je dobio nagradu grada Beograda, a u našoj emisiji govori i o ulogama koje su, pored Đorđa Katića, uticale na njegovu karijeru.

Akademski slikar Šandor Šlajf, prikazaće u našem studiju deo svoje izložbe.

Gost emisije je i Zlatko Manojlović, jedan od najboljih gitarista bivše Jugoslavije koji punih 35 godina gradi uspešnu karijeru u Nemačkoj.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar