Odbojka - EP, Srbija - Belgija

Utakmica sa Belgijom pokazaće pravo lice odbojkaša Srbije na Evropskom prvenstvu u Antverpenu (20.30 RTS 2). Igra pred domaćom publikom daće vetar u leđa Belgijancima koji su do sada ostvarili 4 trijumfa u grupi B. Naša selekcija ima jedan meč manje i ovaj susret odlučiće o prvom mestu, a samim tim i o lakšem rivalu u osmini finala.

Posle pobede nad Španijom selektor Slobodan Kovač hteo je da odmori igrače i otkazao je treninge u utorak. Slobodan dan mogli su da iskoriste kako su hteli, a zanimljivo je da se većina odbojkaša ipak opredelila za rad sa kondicionim trenerima u teretani. Posle podne svi su obišli centar Antverpena i opustili se pred izazov, koji ih očekuje u sredu.

"Belgija će igrati pred svojim navijačima, biće to ozbiljna utakmica i jaka provera. Posle pobeda nad Nemačkom, Slovačkom i Španijom želimo da nastavimo seriju i obezbedimo prvo mesto u grupi. To je važno zbog naredne faze takmičenja - naglasio je Slobodan Kovač, selektor Srbije".

Od 2013. sastali smo se 7 puta sa Belgijom, a šest utakmica Srbija je rešila u svoju korist. Poslednji put naša reprezentacija igrala je protiv Belgijanaca na Šampionatu Evrope u Poljskoj 2017. Bio je to meč za bronzanu medalju, koji je Srbija dobila teškom mukom sa 3:2. Iste godine, ali par meseci ranije u Svetskoj ligi slavili su Belgijanci sa 3:0 u Novom Sadu. 

Komentator Predrag Milinković

broj komentara 0 pošalji komentar