Hronika 53. Bitefa

Poslednje četiri predstave na 53. Bitefu odigrane su u Luci Beograd, novom prostoru koji je uobličen u duhu Bitefa, tradicije istraživanja i prekoračenja granica.

Ove četiri produkcije koje će biti tema poslednje, treće hronike 53. Bitefa, na reprezentativan način zaokružuju tematske fokuse ovogodišnjeg festivala: pucanje šavova na brojnim društvenim nivoima, globalnu apokalitičnost i krizu demokratije, ali i umetnički neminovnu potragu za nadom i optimizmom.

Pod sloganom "Počnimo ljubav iz početka", Bitef je ove godine u sveprisutnom društvenom beznađu tražio mogućnosti nalaženja preostalih ljudskih vredosti. Da li je funkcija pozorišta da vraća veru u svet i optimizam, kroz stvaranje lepote paralelnog sveta, istražićemo u poslednoj hronici ovogodišnjeg Bitefa.

Sagovornici u ovoj emisiji su autori poslednje četiri predstave prikazane na festivalu, "Ali: Strah jede dušu", "O mesu i betonu - koreografska instalacija", "Retke ptice" i "Pozvani", kao i gosti 53. Bitefa koji će oceniti njegove umetničke domete u celini.

Urednik Ana Tasić

Reditelj Milica Mitrović

 

broj komentara 0 pošalji komentar