Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Leto je prošlo - poruke ostaju

Važno je uvek imati tačne podatke, posebno onda kada se nekome sudi. Važno je izbeći netačne informacije i interpretacije. Uvek treba da u sudski zapisnik sa suđenja uđu tačne činjenice i da nikada ne dođe do grešaka u prenosu izgovorenih reči.

Najnoviji uređaj koji se ne nalazi u upotrebi u par sudova dovšće do objektivnih suđenja i smanjenju grešaka kod izricanja presuda.

Više neće daktilograf kucati ono što mu izgovara sudija već će ono što izgovara optuženi, sudija, advokat i svedoci imati digitalni zapis koji će uvek moći da se presluša i ponovo razmatra.

Na ovom uređaju, njegovoj primeni i obuci, radi bračni par Milanković.

Izložbom u kući porodice Homen u Kotoru koja je već tradicionalna izložene su skice Olje Ivanjicki koje je crtala za izvođenje pretstave u Narodnom pozorištu.

Nada Momirović Art direktor "Mone" je skice iz svojih radionica a danas kolekcije prenela u galeriju Homen i izložila ih očima posetilaca.

Autor izlozbe Dušanka Subotić Homen ovom izložbom želela je da obeleži desetogodišnjicu smrti slikarke Olje Ivanjicki koja je za života u ovoj galeriji imala tri izložbe.

Često dobijamo upozorenja ali ako se javnosti obrati prof dr Nenad Ilijevski vaskularni hirurg i upravnik klinike za vaskularnu hirurgiju na Dedinju onda treba najozbiljnije shvatiti koliko je važno poslusati njegove savete i ne zanemariti da nam do mozga idu dve artirerije koje retko proveravamo, a da nam od njihove prohodnosti zavisi život.

broj komentara 0 pošalji komentar