Bunt

Nakon šest specijalnih emisija posvećenih najzačajnijim segmentima ovogodišnje "Bunt rok turneje", u prvom redovnom izdanju 17. TV sezone emisije Bunt, izvestićemo vas o najaktuelnijim muzičkim događajima i najznačajnim aktivnostima predstavnika domaće rok scene. Po tradiciji, uslediće i preporuke za najatraktivnije događaje u sedmici pred nama.

Podelićemo i utiske novinarske ekipe Bunta o četvrtom izdanju beogradske manifestacije "Indirekt". Radi se o međunarodnom showcase festivalu na kome buking agenti, organizatori festivala, producenti, izdavači i drugi profesionalci muzičke industrije, kao i ljubitelji muzike, mogu otkriti novu muziku i mlade, sveže izvođače iz Evrope. U okviru muzičkog programa, održani su koncerti više od 38 izvođača, na deset lokacija u Beogradu. Radio Beograd 202 bio je jedan od partnera ove manifestacije.

Bunt tim je bio i u Novom Sadu, na osmom Tradicionalnom akustičnom kompozitorskom takmičenju - "TAKT festival", koji je održan pod sloganom: "Nađi svoju boju". Festival je realizovan u novootvorenom, veoma zanimljivom i prijatnom ambijentu "SoulPedller"- jedine fabrike ploča (vinila) u ovom delu Evrope.

Muzičari novosadskog benda "5 minuta slave", inače finalisti 5. Bunt rok festivala, objavili su prvi studijski album pod nazivom "PMS u kući". Album čini sedam novih autorskih pesama, jedna obrada i dve pesme sa demo albuma "PMS", izdatog u januaru prošle godine.

Beogradski sastav "Artan Lili" prvi je dobitnik nagrade "Milan Mladenović" za muzičko delo od izuzetnog značaja, koja im je dodeljena za kompoziciju "D.E.P.R.A.". Žiri u sastavu: Zoran Kostić Cane, Vasil Hadžimanov i Aleksandar Žikić, preslušao je 126 prijavljenih kompozicija i odabrao upravo njihovu pesmu za najbolju. Članovi žirija su naglasili da nisu imali lak posao da odaberu prvog dobitnika nagrade koju je ustanovila Zadužbina Milana Mladenovića. Frontmen nagrađenog sastava, Bojan Slačala je za Bunt dao intervju o značaju ovog priznanja za njega kao autora ali i za bend "Artan Lili".

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinari: Stefan Jovčić, Katarina Vujović, Vanja Petrović
Reditelji: Miodrag Kolarić, Jovan Bačkulja

broj komentara 0 pošalji komentar