Studio znanja: Reciklaža

Na koje načine reciklaža može da nam pomogne da sačuvamo našu planetu i da od nje napravimo što bolje mesto za generacije koje dolaze? Šta sve može da se reciklira? Koja znanja stičemo posmatrajući iskustva zemalja koje su već odavno krenule tim putem? Koliko u tom smislu možemo da uradimo kao pojedinci, a koliko kao društvo?

Iako se bave različitim profesijama, naši gosti će ujediniti svoja znanja i umeća u misiji očuvanja najvećih bogatstava naše planete. U "Studiju znanja" ovoga puta su: Nikola Egić, potpredsednik Udruženja reciklera Srbije, Marko Vujić, sekretar Centra za ekološku politiku i održivi razvoj Fakulteta političkih nauka i prof. dr Uroš Radosavljević sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

Svako od nas treba da doprinese misiji očuvanja planete, ali se čini da su psiholozi tu upravo da nam pomognu da to i osvestimo. Zato je sa nama psiholog prof. dr Bojana Škorc sa Fakulteta likovnih umetnosti. Među članovima naše stalne ekipe su prof. dr Viktor Nedović sa Poljoprivrednog fakulteta i prof. dr Milan Martinov sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Tokom emisije će nam se pridružiti i učenice gimnazije "Kreativno pero" koje su napravile robota za čišćenje plastike iz okeana, a takođe ćemo videti i zanimljive primere modnog dizajna nastalog od recikliranih materijala - delo modne dizajnerke Milice Marinković. Pridružite nam se!

Urednik "Studija znanja": Zoran Živković
Urednik emisije i voditelj: Ivana Milenković
Kovoditelj: Vinka Marinović
Reditelj: Darko Kamarit

broj komentara 0 pošalji komentar