Studio znanja­­­­­: Mostovi - najkraći put do ljudi

Posmatrajući mostove, važno je da kažemo da to nisu samo obične građevine od kamena, betona ili gvožđa, već da imaju mnogo dublje značenje. Spajaju obale i ljude, simbol su života, ljubavi, prijateljstva i poverenja. Ne treba zaboraviti ni da svi mi neprestano gradimo mostove kroz druženje, saradnju, kulturu, ali i različite oblike umetnosti. O svemu tome - u "Studiju znanja"!

Most je simbol povezanosti, prijateljstva i ljubavi, ali takođe veoma značajne mostove nalazimo i u svetu književnosti i medija. O tome više - sa našim gostima.

U "Studiju znanja" su psihoterapeut prof. dr Aleksandra Đurić, prof. dr Zorica Bečanović Nikolić sa Filološkog fakulteta i prof. dr Stanko Crnobrnja sa Fakulteta za medije i komunikacije. Iza mnogih čudesnih mostova kriju se neobične zamisli i ideje arhitekata. Na čemu se one zasnivaju objasniće nam prof. dr Dragana Vasiljević Tomić sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu. Prof. dr Velimir Lukić sa Ekonomskog faulteta i sociolog prof. dr Dalibor Petrović sa Filozofskog fakulteta u Beogradu govoriće o ulozi mostova u kreiranju društvenih sistema, ali i tome da li novac spaja ili razdvaja ljude. Jedan od mostova koji povezuje ljude širom sveta je svakako muzika. Neke od tajni učenja otkriće nam direktor edukativnog centra "Finesa" Branislav Maričić i naši najmlađi gosti - "Malci genijalci". I zato ćemo tokom emisije uživati u izvođenju gudačkog kvinteta Komika, ali i plesu članova škole "Beodens".

Urednik "Studija znanja": Zoran Živković
Urednik emisije i voditelj: Ivana Milenković
Kovoditelj: Vinka Marinović
Reditelj: Vladimir Đurđić
broj komentara 0 pošalji komentar