Ovo je Srbija

Među gradovima obuhvaćenim Regionalnim programom stambenog zbrinjavanja izbeglica je i Valjevo. Ovog proleća trebalo bi da počne izgradnja 20 stanova, a pri kraju je formiranje predloga liste korisnika. Biće podeljeno i 18 paketa građevinskog materijala vrednosti po 9,5 hiljada evra. U našoj emisiji saznaćete gde će se još graditi i pod kojih uslovima, za koliko porodica, ko obezbeđuje sredstva i da li su uključene lokalne zajednice.

Licitacija državnog zemljišta u Zrenjaninu održava se sa zakašnjenjem. Šta su razlozi za to? Koliko zemlje je ponuđeno na licitaciju?

Na Tari je u toku trening za mapiranje, procenu i vrednovanje usluga eko-sistema, koji se realizuje u sklopu projekta "Eko karst". Učestvuje 16 partnera iz devet zemalja regiona Dinarida i basena Dunava, a ideja je da se u sedam zaštićenih područja razvije metodologija za mapiranje i procenu stanja biološke raznovrsnosti kraških ekosistema, a potom, zajedno sa lokalnim stanovništvom dođe do liste mogućih usluga ekosistema.

Posetićemo Idvor, rodno mesto Mihajla Pupina.

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Vesna Manojlović i Dragana Živojnović
Voditeljka: Dragana Anastasijević
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva:
 Gordana Jakovljević 

ovo_je_srbija@rts.rs 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]