Znanje imanje

U ovom izdanju emisije podsećamo da je za opstanak u proizvodnji hrane važno da pomirimo ekologiju i ekonomiju.

Zato se na salašima u Bačkoj Palanci ovog proleća uz koziji sir gostima služi salata od sveže ubranog maslačka. Upoznali smo i četiri generacije porodice Đokić iz sela Dobrić kod Šapca koji već 30 godina  žive u harmoniji sa prirodom i proizvode mleko. Donosimo i priču o Smilovićima koji žele da zelena Istra bude zelenija. U procesu proizvodnje maslinovog ulja i otpad pretvaraju u sirovinu.

Urednik Jamina Nikitović Stojičić
Novinari Jelena Vukobrat, Dragana Popov

broj komentara 0 pošalji komentar
Znanje imanje Znanje imanje

Autor:
Jasmina Nikitović Stojičić

Hrana je naša potreba i zadovoljstvo, a kako da postane dobar biznis? Da li je u poljoprivredi izvozna šansa Srbije i koliko je prepoznajemo? [ detaljnije ]