Odliv mozgova

Ljiljana Simić, interkulturalistkinja i edukatorka, koja je radila sa najvišim zvaničnicima EU, akterka je pete epizode dokumentarne serije „Odliv mozgova“ u produkciji Udruženja „Šta hoćeš"

Sa Fakulteta dramskih umetnosti i Filozofskog fakulteta u Beogradu, magistrature na Katoličkom univerzitetu u Levenu, Ljiljana Simić jedna je od najzaposlenijih nezaposlenih osoba u Briselu, jer je imala prilike da obučava i senzibilizuje najviše zvaničnike EU institucija i rukovodioce iz biznis sektora na temu interkulturalizma, međusobne komunikacije i tolerancije različitih kulturnih nasleđa koje čine celinu javnih i privatnih institucija.


Interkulturalna svesnost, obavezno znanje za funkcionalnost EU. Interkulturalni pasoš, kao ključni deo radne biografije. Ubeđena u Evropu, kao ideju ili realizovani dogovor? Da li je Evropa prehlađena? Kako izgleda taj sistem iznutra? Svako igra za sebe? Ko nam šalje poruku bombama? Zašto u Srbiji nije društveno prihvatljivo reći da nešto ne znaš? Koje su dečije bolesti zemalja koje žele da pristupe EU? Da li bi slagao za prijatelja, a za rodbinu? Šta te definiše, da li si spreman za dijalog? Nacionalne, organizacione i profesionalne naočare. Kako pamtiš devedesete?

TREJLER - https://www.youtube.com/watch?v=iXxPOLDvKzU

Reditelj, autor: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; asistent kamere: Milan Džodić; dizajner: Zoran Mujbegović; narator: Aleksandar Novaković; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš“ 2018.


Podrška seriji: Ministarstvo kulture i informisanja i Uprava za saradnju sa dijasporom Ministarstva spoljnih poslova


broj komentara 0 pošalji komentar