Kulturni dnevnik

O Festivalu evropskog filma Palić, o njegovom jubilarnom 25. izdanju, o dobitnicima nagrade "Aleksandar Lifka" i drugim gostima, kao i o glavnim i pratećim programima, govori gost Kulturnog dnevnika, direktor Festivala Radoslav Zelenović. Palićki festival svečano će biti otvoren 14. jula.

U Kulturnom dnevniku govorimo i o drugim letnjim festivalima u zemlji i regionu, njihovim programima i značaju, govorimo o novopostavljenom direktoru gradske ustanove kulture Cebef i novoj izložbi u Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu. Iz Kikinde stiže izveštaj sa otvaranja 37. Internacionalnog simpozijuma skulptura. U rubrici Reč kritike - o predstavi "Šest likova traži autora" u režiji Olivera Frljića.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

urednik Snežana Stamenković Jojić
realizator Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar