Medijska mreža srpske dijaspore: Spona

Novo izdanje emisije SPONA iz Beča, urednice Vere Marjanović, posvećeno je mladoj porodici Glišović. Milu, poreklom iz Pančeva, i njenog supruga Mladena, koji je iz Leposavića, povezale su njihove teške lične nesreće. I, kako to biva samo u filmovima, rodila se ljubav za koju prepreka nije bila činjenica da je mlada žena vezana za invalidska kolica.

Njihova životna priča teče bez patetike, iako su prošli kroz teška iskušenja i padove. No, duhom snažni i ujedinjeni u toploj ljubavi i uzajamnom razumevanju, oni su naučili da se bore i podižu sa osmehom. Njihovu sreću zaokružila je osmomesečna ćerkica Vasilija, velika radost roditelja i njihovih familija.

 Glišovićima sigurnost i zaštićenost pruža sređeni i izuzetno humani austrijski zdravstveni i socijalni sistem. No, i pored toga, Mila je uz Mladenovu pomoć nastavila da radi, koliko joj to njeno zdravstveno stanje dozvoljava. Trenutno zajedno rade na priručniku koji će se koristiti za prilagođavanje i ispunjavanje normi kod građevinskih i drugih objekata, kad su osobe sa posebnim potrebama u pitanju.

 Urednik Medijske mreže srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić

broj komentara 0 pošalji komentar