Kulturni centar

Kulturni centar istražuje da li je naša kulturna baština živ ili mrtav kapital i da li posvećujemo dovoljno pažnje negovanju našeg kulturnog nasleđa. Ako se društvo ne brine o baštini, ona ostaje u talogu istorije, i postaje znak društvenog poraza. Ako društvo, sa druge strane, radi na njenom čuvanju i oživljavanju, njene vrednosti se mogu napipati i u budućnosti.

O ovim pitanjima u emisiji raspravljaju Marko Grković, arheolog i direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Kragujevcu, Višnja Kisić, istoričarka umetnosti i generalna sekretarka organizacije "Europa Nostra Srbija", Dejan Miljković i Branko Pavić, redovni profesori na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, Milisav Savić, pisac i glavni urednik i direktor Prosvete 1982-2004, Dragan Milenković, generalni direktor Prosvete, Nebojša Bradić, glavni i odgovorni urednik KUP-a RTS i Radoslav Zelenović, nekadašnji direktor Jugoslovenske Kinoteke.

Tartif NP Sombor
Tartif NP Sombor

U emisiji će biti reči i o premijerama predstava "Tartif" Igora Vuka Torbice u Narodnom pozorištu u Somboru i "Autentična svedočenja: 1968" Ane Miljanić u Centru za kulturnu dekontaminaciju, zatim o događaju "Feminističko vaspitavanje na sav glas" u Krokodilovom centru, izložbi "Znakovi" albanskog umetnika Fatluma Dočija u Kulturnom centru Beograda, muzičkom rekreiranju, kao i o predstojećem FEST-u. Rubrika Fenomen je posvećena flamenku, a Jubilej osamdesetogodišnjici od smrti Sigmunda Frojda. Na Tanku liniju staje slovenačka pevačica Anja Rupel koja je bila gošća Beograda.

Andraš Urban
Andraš Urban

Centralni gost emisije je pozorišni reditelj Andraš Urban.

Ana Tasić
Ana Tasić

Glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa: Nebojša Bradić
Kreativni direktor: Boris Miljković
Urednik serijala: Danijela Purešević
Urednik emisije: Ana Tasić
Reditelj: Ivan Bukvić
Montažer: Goran Mijić
Autori rubrika: Dragana Pantić, Jasmina Vrbavac, Ana Tasić, Aleksandar S. Janković, Jasmina Mijić, Hristina Vasilijević
Novinar: Jelena Videnović
Voditelj: Željko Maksimović

broj komentara 0 pošalji komentar