Beovizija 2019, prvo polufinalno veče

Festival "Beovizija", na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2019, ove godine imaće tri takmičarske večeri. Prvo i drugo polufinale na programu su 27. i 28. februara, a veliko finale izbora za srpsku pesmu na Evrosongu - 03. marta. Prenose sve tri večeri iz Studija 8 i 9 RTS-a gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti od 21.00.

Na osnovu objavljenog konkursa za izbor srpskog predstavnika na takmičenju za "Pesmu Evrovizije", koja će se u maju ove godine održati u Tel Avivu, selekciona komisija je u konkurenciji od 76 kompozicija odabrala 24 koje će se takmičiti na festivalu "Beovizija 2019". U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih 6 iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika "Beovizije 2019". Publika i stručni žiri će svojim glasovima - po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 64. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

Ovogodišnja Beovizija imaće šest voditelja. RTS-ov tandem Dragana Kosjerina i Ana Babić ove godine će gledaoce kroz takmičarske večeri iz najvećeg studija RTS-a voditi uz pomoć glumačkog dvojca - Ivan Mihailović i Nebojša Milovanović. Iz Studija 9, koji će u danima festivala postati green room, uključivaće se Kristina Radenković i Bojana Marković.

Voditeljski par 27. februara biće Dragana Kosjerina i Ivan Mihailović, a redosled izvođenja kompozicija prve polufinalne večeri je sledeći:

1. Zašto da se ne desi - FANKD AP
2. Tugo - ALEKSANDRA SEKULIĆ
3. Voda i plamen - OSVAJAČI
4. 7 - DUNjA VUJADINOVIĆ
5. Do 100 - MR. DOO
6. Da li čuješ moj glas - SAŠKA JANKS
7. Bela - IVAN KURTIĆ
8. Aritmija - SOFIJA PERIĆ
9. Još ti čujem glas - SNEŽANA BERIĆ - EKSTRA NENA
10. Samo lagano - ELEONORA
11. Moja bol - VONDER STRINGS I IVANA VLADOVIĆ
12. Samo bez straha - NATAŠA I UNA

Revijalni učesnici prve polufinalne večeri su Bojana Stamenov, Žak Houdek, Sanja Vučić i Knez.

Sve kompozicije koje učestvuju na ovogodišnjem festivalu dostupne su na multimedijalnoj platformi RTS Planeta i zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a za Pesmu Evrovizije.

Beovizija 2019 - 27. i 28. februar, 3. mart, 21.00, RTS 1 i RTS Planeta

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 27. feb 2019, 19:08) - stokholm [neregistrovani]

Beovizija

Napokon :) Sa srecom momci i devojke i Srbijo <3