Srbija na vezi

Uoči izložbe "Raskršće" u Manakovoj kući, gde će publici biti predstavljeni eksponati filigranskih krstova, dva čiraka i dva Jevanđelja, gosti emisije "Srbija na vezi" su autor izložbe Goran Ristović-Pokimica, kustos izložbe Milena Đurica i Danijela Filipović iz Centra za očuvanje nematerijalnog kulturnog nasleđa. Ekskluzivno, za našu emisiju govorio je austrijski književnik i aktivista Peter Handke. Repriza emisije u petak, 5. aprila u 13 sati. Budite sa Srbijom na vezi!

Dela filigranskog umetnika Gorana Ristovića nalaze se u Hilandaru, u Vitlejemu u Crkvi Hristovog rođenja, u manastirima Žiča i Banjska, u Rusiji, Americi, Ukrajini, Francuskoj i Kolumbiji.  Odlikovan je značajnim priznanjem  Moskovske patrijaršije za izuzetan rad i izložbu Raskršće. 

Goran Ristović
Goran Ristović

Umetnost i zanat kojim se Goran bavi dovode nas u dodir sa umetnošću starih zanata i religijom na prostoru Balkana. Prvi je u Srbiji oživeo izradu bogoslužbenih predmeta u tehnici filigrana. O izložbi, ali i svim izazovima ovog posla, razgovaraćemo sa umetnikom. Izložba Raskršće u Manakovoj kući biće otvorena 9. aprila, a više o svemu saznaćemo od kustosa izložbe Milene Đurice i Danijele Filipović iz Centra za očuvanje nematerijalnog kulturnog nasleđa.

Kratak, ekskluzivni intervju o bombardovanju SRJ i Novaku Đokoviću, za našu emisiju dao je Peter Handke, austrijski književnik i aktivista, nemačko-slovenačkog porekla.

Peter Handke
Peter Handke

Kao i svakog četvrtka o dešavanjima širom sveta izvestiće nas naši dopisnici.

Tanja Adamović
Tanja Adamović

Urednik i voditelj emisije Tanja Adamović

Dežurni urednik Marija Cvijić

Realizacija Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar