Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Neispričana priča - Borislav Nanović

Borislav Nanović, slikar, umro je veoma rano. Bolovao je od teške i retke bolesti i dugo se mučio. Imao je samo 40 godina kada je umro u aprilu 2014 .

Srebrne čizmice
Srebrne čizmice

Iza sebe ostavio je ženu Ivanu i tri ćerke Anđelku, Minu i Milenu. Poverenjem porodice kamera je ušla u njihov dom u kome se nalazi bezbroj do sada neviđenih radova Borislava Nanovića profesora na Fakultetu primenjenih umetnosti gde ga još pamte kao nekoga ko je uvek gledao unapred.

Njih trojica, Borislav Nanović, Nikola Božovic i Igor Marsenić osnovali su grupu HAJP koja već tada upire pogled u budućnost i neke daleke svetove.

Među mnogobrojnim izložbama u svetu izdavaja se ona u Japanu koja ga i oblukuje za dalji originalni rad.

U njegovom domu u posebnom depou nalaze se sva njegova dela koja niko do sada nije video. Njegova supruga Ivana pokazuje ih sa ponosom jer ih čuva i čeka da ih pokaže.

Za svog supruga kaže da je bio zanesenjak i veliki umentik koji i pored svih priznanja koje je dobio nije bio shvaćen niti ga je bilo ko razumeo.

Pred gledaocima prvi put pokazujemo slike i radove jednog neobičnog stvaraoca a uz priču porodice u njihovom domu pokušavamo da ga bolje razumemo. I naknadno shvatimo.broj komentara 0 pošalji komentar