SAT: Kako rešiti registraciju mopeda?

Ovih dana pojavili su se veliki problemi pri registraciji motocikala i mopeda.

Naime, pojedini tehnički pregledi počeli su da vraćaju motocikle sa ugrađenom fabričkom opremom poput kofera, vetrobrana i rolbarova, zahtevajući od vlasnika da ih uklone, iako su tako kupljeni. S druge strane, mnogi vlasnici starijih mopeda ne mogu uopšte da ih registruju, jer nemaju ugrađene brzinomere, a razvijaju brzinu veću od 45 km/h.

Današnja emisija se upravo bavi ovim temama, tačnije ispituje da li će vlasnici starih mopeda morati da ih bace, odlože u muzej ili da ih registruju kao motocikle, pa onda još i polažu za A-kategoriju.

U rubrici Predstavljamo detaljno su testirali novu Tojotinu "korolu karavan".

Urednik i voditelj je Mladen Alvirović.

Repriza emisije je petkom u 14.00 na Drugom programu.

broj komentara 7 pošalji komentar
(četvrtak, 25. apr 2019, 21:07) - Zoran [neregistrovani]

Skuter

Rešenje je da svi skuteri i mopedi do 50cm3 koji su bar jednom registrovani mogu i dalje da se registruju bez ikakvih potvrda o brzini i da se ne insistira na retroaktivnoj primeni zakona.Svi novi skuteri se ne bi mogli uvesti ukoliko ne zadovoljavaju zakon.Ovako ostaje strašno razočarenje jer se mi nismo ničim ogrešili o zakon a kažnjeni smo .Vrlo je verovatno da ćemo uskoro i bicikl registrovati.

(sreda, 24. apr 2019, 11:47) - Predrag [neregistrovani]

svi novi skuteri idu do 53km/h

Svaki novi moped ide do 50-53km/h - naravno da se nista ne modifikuje, vec se vozi sa svim blokadama koje poseduje. (kupio sam nov pre neki dan i to jedan od jacih brendova, dok je moj drug kupio drugi, drugog isto jaceg proizvodjaca)
Vrlo brzo ce se desiti da svi koji vozimo takve mopede - skutere moramo da idemo na valjke i oni ce pokazati tih 53km/h. Zato je i u skoro celoj Evropi max brzina do 55km/h - zato sto proizvodjaci prave da idu do gore pomenutih brzina.
Molim Vas pricajte o ovome u narednim emisijama, jer ocigledno svi kupujemo neregularne motocikle (dobijamo lazne potvrde, jer kako sam napisao motori ne idu toliko koliko pise na potvrdi).

(petak, 19. apr 2019, 04:44) - Žarko [neregistrovani]

Registracija Skutera motora

Da li trajne registracije mogu ostati trajne ? I da li postoji rol posle trećeg Aprila . Da li se može i dalje voziti se tom istom trajnom registrećinom. U pitanju je bicikli saotvorom 49 ccm

(sreda, 17. apr 2019, 00:16) - Boban [neregistrovani]

SAT emisije

Za manje od 14 dana smo u mesecu maju,mislite o patrolama jer ljudi kreću na odmore već početkom juna pa bi im svaka informacija data na vreme veoma koristila.

(sreda, 17. apr 2019, 00:08) - anonymous [neregistrovani]

Reg

Trebalo bi uvesti mogućnost ako npr vlasnik nije više u zemlji ili je nemoguće doći do istog da se prevod obavi uz prisustvo 2 svedoka, kao što je bio slučaj sa traktorima

(nedelja, 14. apr 2019, 14:10) - postar apn4 [neregistrovani]

odlicno

odlican i koristan prilog o dvotockasima! nadam se i nekim novim resenjima o kojima ce te nas izvestiti!
HVALA!

(nedelja, 14. apr 2019, 13:57) - anonymous [neregistrovani]

Mopedi

Pitanje bi bilo kako registrovati apen4 ako se više nezna ko je vlasnik. Takav problem ima nas dosta

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]