Srbija na vezi

Turistička organizacija Beograda je od 15. do 17. aprila učestvovala na Međunarodnom sajmu turizma, China Outbound Travel & Tourism Market, u Pekingu, u okviru regionalne promocije Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a pod okriljem nacionalne Turističke organizacije Srbije.

Beograd je na sajmu u Pekingu predstavljen kao atraktivna evropska „siti brejk" destinacija, sa mnoštvom urbanih sadržaja, bogatom ponudom kulturnih, sportskih i drugih manifestacija i drugim segmentima turističke ponude naše prestonice namenjene kineskim gostima. O predstojećoj turističkoj sezoni, dogovorenim sradnjama i planovima za budućnost razgovaraćemo sa Miodragom Popovićem, v.d. direktorom Turističke organizacije Beograda.

U prostorijama Ministarstva kulture i informisanja održana je promocija knjige „Učimo ćirilicu" koju je priredio jedini dnevni list srpske dijaspore „Frankfurtske vesti" uz pomoć Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja. Prilog Milene Vujović.

U Udruženju književnika Srbije promovisana je knjiga ruskog publiciste Borisa Zemcova pod imenom "Rusi nisu izdali", u kojoj je objašnjeno stradanje Srba u poslednjim ratnim sukobima na tlu bivše Jugoslavije. Izveštaj Vladana Rakića.

Udruženje Inicijativa kreativne radionice projekat je Gordane Antunović koja već dvadeset godina živi i radi u Švedskoj. Od odlaska sanjala je da se bavi kulturom, puna entuzijazma i energije počela je da organizuje i potpuno sam finansira pozorišne predstave, na kojima je u početku bilo svega tridesetak ljudi. Danas su, zahvaljujiući njoj, pozorišne sale širom Švedske prepune naših ljudi, za svaku predstavu traži se karta više. Ugostila je veliki broj glumaca iz Srbije a najponosnija je na gostovanje Petra Božovića. O velikoj želji za negovanjem lepe reči maternjeg jezika, moći pojedinca u velikom sistemu, životu i radu u tuđini sa Gordanom Antunović razgovarala je Marija Cvijić.

Urednik i voditelj emisije Tanja Adamović

Realizacija Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar