Srbija na vezi

Glavna tema večerašnje emisije Srbija na vezi – region jesu izbori za Evropski parlament (EP), odnosno kakva je predizborna atmosfera i kako će se ti izbori provesti u susednoj Hrvatskoj, kao i može li se očekivati da će i Srbi (iz Hrvatske) po prvi put imati svoje predstavnike u Briselu.

Gost emisije je predsednik Zajedničkog vijeća opština (ZVO) Vukovar Srđan Jeremić koji govori o predstojećim izborima u Hrvatskoj za EP, značaju tih izbora, o predizbornoj kampanji koja se za te izbore vodi u Hrvatskoj, o srpskim kandidatima iz Hrvatske u EP, porastu antisrpskog delovanja i mnogim drugima pitanjima vezanim za aktuelni položaj Srba i njihovim problemima u Hrvatskoj.

 

Iz sadržaja emisije izdvajamo i izjavu episkopa pakračko-slavonskog vladike Jovana o stanju i obnovi verskih objekata SPC i položaja i problema Srba u toj eparhiji, kao i izveštaj sa osnivanja Ogranka „Vukove zadužbine“ u Vukovaru. Takođe ćemo videti i kako je protekla ovogodišnja Olimpijada srpskog jezika u Rašici, u susednoj Rumuniji.

 

U drugom delu emisije pored ostalog predstaviće se Muška pevačka grupa KUD „Đoka Pavlović“ iz Beograda, koji u svom višedecenijskom postojanju njeguju sveukupnu srpsku kulturnu i umetničku tradiciju, a ovaj put izvešće tradicionalne pesme Srba Krajišnika.

 

Urednici emisije su Milena Vujović i Miroslav Karlica.

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar