Medijska mreža srpske dijaspore: Srpska razglednica iz Amerike

U novom izdanju emisije "Srpska Razglednica iz Amerike", koju priprema i vodi Aleksandar Žigić, videćemo kako je protekao Uskrs u Čikagu i Uskršnji ručak u velikoj sali Manastira Nova Gračanica.

O značaju ovog dana i utiscima sa vaskršnjeg svečanog ručka  u sali,  govore brojni posetioci. Čućemo i šta kaže Otac Petar Sailović iz Manastira, kao domaćin tog događaja. Pored ostalog preneće svoje pozitivne ocene zbog uspešnog završetka renoviranja  sale u Manastiru, koji je inače zborno mesto za Srbe u Americi. Tako će, ulepšano zdanje moći da dočeka u novom ruhu posetioce za Memorijal Dej Piknik, koji se tradicionalno održava krajem maja, kao i povodom brojnih drugih događaja koji se planiraju.

U drugom delu emisije čućemo razgovor  sa predstavnicima folklornih ansambala iz Kraljeva koji su gostovali u Čikagu. Njihov domaćin bio je ansambl ANI Kolo koji je osnovan pre samo nekoliko godina, a već je postao zapažen. Čikaški ansambl predvodi Mladen Lajić  koji nam govori o svojim utiscima, a posetioci iz Srbije govore o značaju dolaska u Ameriku za njih.
 


Urednik Medijske mreže srpske dijaspore je mr Mirjana Raičević Tasić
broj komentara 0 pošalji komentar