Medijska mreža srpske dijaspore: Američki san

Los Anđeles

U novom izdanju emisije "Američki san", autoru Draganu Rakonjcu sagovornik je Željko Mirković, reditelj, producent i profesor filma i digitalnih medija u USA. Vlasnik je produkcijske kuće Optimistik Film od 2007. godine.  Završio Akademiju Umetnosti u Beogradu i Master studije u medijima u Velikoj Britaniji na , Bournemouth University, Media School. Trenutno završava doktorske studije na FMK u Beogradu.

Autor je brojinih dokumentarnih filmova. Za svoje filmove osvojio je 54 internacionalne nagrade, a dokumentarni film "Drugi susret", bio je zvanični kandidat za Oskara za dugometražni dokumentarni film 2014.

Dokumentarac  "Teslin narod", koji potpisuje kao reditelj i producent, imao je ovih dana veoma uspešne premijere i distribucije Oscars qualified bioskopima  u Los Anđelesu i  Njujorku.
Pre toga je prikazan u Pitsburgu, Klivlendu i Bostonu.
Film predstavlja nesvakidašnje putovanje kroz prošlost i sadašnjost jednog naroda, od iskrcavanja prvog Srbina na američko tlo pre više od 200 godina do današnjih dana. 
U emisiji Mirković govori o premijerama, o filmu, o daljim planovima, ali i o detaljima iz svoje karijere i ličnog života, otkrivajući i razloge zbog kojih se vratio u Srbiju.

Urednik Medijske mreže srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić

broj komentara 0 pošalji komentar