Balkanskom ulicom: In memoriam Miša Janketić

Miša Janketić je pre 14 godina dao prvi intervju u emisiji "Balkanskom ulicom" gde je pričao pred TV kamerama o svom životu toliko iskreno što je ostalo zapamćeno po tome što su plakali svi u studiju. Jedan od najduhovitijih i najmudrijih ljudi koje je srpsko glumište imalo i svaka reč koju je rekao može biti podvučena, ali i nečiji moto.

Uz zvuke njegovih omiljenih kafanskih pesama "Stani, stani Ibar vodo" i "Dođi da ostarimo zajedno" i uz inserte iz potresnog prvog intervjua koji je Vesni Dedić dao 2005. godine, slavni glumac govori o porodici, mladosti i starosti, braku, ljubavi, unucima i deci, besmislu borbe za ideje i ideale, o sakrivanju iza pozorišne zavese i netalentovanosti za stvarni život, o sumnjama u samog sebe, o danima kada je pisao ljubavna pisma, dobijao udarničke značke, o sinu koji postaje bolji i priznatiji glumac od oca...

Muzika mu je svirala pesme uz koje je on umeo da dertuje, tuguje ali i slomi čašu u kafani. Dva puta je bio gost u emisiji Vesne Dedić i dao je istorijske intervjue koji će ostati biser u arhivi RTS-a.

Emotivnost, mudrost i iskrenost Miše Janketića će sigurno uticati da bar neki od nas "postanu bolji ljudi", da se nasmeju i rasplaču razmišljajući uz Janketićevu životnu priču o sopstvenima srećama i porazima.

Autor: Vesna Dedić

broj komentara 0 pošalji komentar
Balkanskom ulicom Balkanskom ulicom

Autor:
Vesna Dedić

Značajne ličnosti, čija su imena i stvaralaštvo utkani u istoriju duha Beograda i Balkana, u emisiji „Balkanskom ulicom“ već petnaest godina zaredom- govore o svojim snovima o uspehu u velikom gradu ali i o trenucima sreće i tuge, koji su im obeležili život. [ detaljnije ]