Srbija na vezi

Ovog četvrtka gost emisije "Srbija na vezi" Žarko B. Veljković, klasični filolog, arheolog i sanskrtolog. Između ostalog predstavićemo i dve nove knjige Dobrile Gajić Glišić koja danas živi i radi u Čikagu. Razgovarali smo i sa Brankom Simićem, violinistom iz Švajcarske koji je posle petnaest godina ponovo stao pred beogradsku publiku. Repriza emisije, petak 24.05. u 13.00. Budite sa Srbijom na vezi!

Da je Džon Malkovič Srbin pravoslavac, utvdio je Žarko B. Veljković vredno istraživajući rodoslove kojima je počeo da se bavi iz hobija da bi na temu objavio i naučni rad. Rođen je 1976. godine u Beogradu, po obrazovanju je klasični filolog, arheolog- klasičar i sanskrtolog, zaljubljenik u poeziju koji peva na starogrčkom jeziku. O njegovom životu i radu ali i mnogim drugim temama razgovaraćemo u večerašnjoj emisiji.

Posle petnaest godina, u Galeriji Kolarčeve zadužbine pred beogradsku publiku stao je violinista Branko Simić. O emocijama, detinjstvu, svom životnom putu ali i planovima za budućnost pričao je za našu emisiju.

Po obrazovanju elektroinženjer, profesor elektrotehnike, nekada šef kabineta minstra odbrane, pisac, slikar, Dobrila Gajić Glišić, žena čiji život krije filmske priče. Danas živi u Čikagu. Proteklih dana boravila je u Beogradu promovišući dve nove knjige, "Titanik na Dunavu" i "Kreni prema meni". Obe knjige predstavljaju svedočanstva srpskih porodica u dalekoj zemlji, priče o životu i rušenju američkog sna. Sa autorkom knjiga razgovarala je Marija Cvijić.

O aktuelnim temama širom sveta izvestiće nas naši dopisnici.

Repriza emisije, petak 24.05. u 13.00.

Tanja Adamović
Tanja Adamović

Urednik i voditelj emisije Tanja Adamović

Dežurni urednik emisije Marija Cvijić 

Realizacija Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar