Srbija na vezi

Srbi u Evropskom parlamentu? Ma, je li to moguće?!

Rezultate Izbora za Evropski parlament, za našu emisiju iz glavnog grada Hrvatske komentariše profesor na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu Dejan Jović, inače drugi na izbornoj listi kao nestranački kandidat. Sa profesorom Jovićem razgovara Miroslav Karlica.

Gost u studiju biće istoričar Aleksandar Raković, koji će predstaviti svoju novu knjigu "Crnogorski separatizam".

U kompleksu srpskog pravoslavnog manastira Uspenja presvete Bogorodice u Daljskoj planini u Hrvatskoj nedavno su oslikani zidovi glavne manastirske crkve u čijoj kripti počivaju borci jugoslovenske armije, srpskog porekla, stradali tokom Drugog svetskog rata. Trojica umetnika, freskopisaca dali su punu lepotu ovoj svetinji, a o svom radu razgovarali su sa kolegama iz Tv produkcije ZVO Vukovar.

Za Srbe u Mađarskoj, 25. maj donosi značajan događaj. Tog dana biće otvoren novi Muzej Srpske pravoslavne eparhije budimske u Sentandreji, uz prisustvo patrijarha srpskog  Irineja, predstavnika Republičke i Pokrajinske vlade i drugih visokih zvanica. Događaj prati Diana Đurić Kondić, urednica RTV Varoš iz Budimpešte.

Veče Kozarčana i ove godine biće održano u Beogradu, u Domu vojske Srbije. Šta su planirali za tu priliku,videćemo u prilogu naših kolega izRTV Kozarska Dubica.

Urednici Miroslav Karlica i Nada Vukelić

Reditelj Ernestina Gligorijević

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar