Srbija na vezi

Gledaćete...

U američkom gradu Nešvilu osvećena je Srpska pravoslavna crkva Sveta Petka. To je značajan događaj za Srbe u ovom delu Amerike. U ovu crkvu dolaze naši ljudi iz okolnim mestima, ali i iz savezne države Kentaki. Uz osvećenje održan je i svečani banket sa kulturno-umetničkim programom. Izveštava Aleksandar Žigić.

Najavićemo i 24. Evropsku smotru folklora koja se održava 8. – 9. juna u Beogradu. Domaćin manisfestacije je Savez srpskog folkora Švajcarske. Gost emisije član Organizacionog odbora Aleksandar Jeremić.


Predstavićemo i rad Udruženja znamenitih srpskih diplomatskih porodica. Gosti emisije Justina Pupin i prof. dr Ljiljana Marković.


Od 24. do 29. maja u Beogradu je održan Svesrpski dečji sabor. Deca iz rasejanja imala su priliku da bolje upoznaju Srbiju, kroz bogat kulturno-umetnički program koji je Dečji kulturni centar osmislio s namerom da im se na najlepši način ukaže da neguju osećanje pripadnosti srpskom narodu, i čuvaju svoj nacionalni i kulturni identitet. Pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, manifestaciju su organizovali Grad Beograd i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije.


Veliki broj naših umetnika često izlaže u svetu. Ovih dana ruskoj publici predstaviće se i slikarka Olivera Adžić koja će imati prvu samostalnu izložbu u Sankt Peterburgu.


KUD "Oplenac" iz Toronta je jedno od najvecih i najpopularnijih Kulturno umetnickih drustava u nasem rasejanju. Nedavno su u Berlingtonu imali obeležili 32 godine rada. Izveštava Branka Dikanović Trbojević.


Urednik emisije Boban Kovačević

Reditelj Ernestina Gligorijević
broj komentara 0 pošalji komentar