Na veslu priča: Nismo na moru

Jasna Milićev

 A ona devojčica pamti boje leta. I recept za pac. I ukus paradajza iz kubika. Žamor i vrisku gradske plaže. Kolibu od pruća. Korake generacija. Blato koje je svetinja, kao i čamac koji i dalje pokreće veslo.

Jasna Milićev Martinez Ernandez rođena je 1968. godine u Pančevu. Studirala je srpsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Za prvu pesničku zbirku „Šaram po glavi” dobila je nagradu „Matićev šal” 1995. godine. Objavila je još dve zbirke poezije. Godine 2001. dobila je nagradu „International Poet of Merit” za najbolja pesnička ostvarenja pisana na engleskom kao nematernjem jeziku u Vašingtonu, SAD. Objavljuje poeziju, prozu i književne prikaze po književnoj periodici. Njena poezija prevođena je na engleski, mađarski, rumunski, španski i turski jezik.

TREJLER: https://youtu.be/_bp1k-fKL5Y

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelj: Marko Ristić, Miroslav Milovanović (dron); montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; asistent kamere: Milan Džodić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Miša Timčenko, Dragan Antonijev, Igor Timčenko ; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš“ 2018.

Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Pančevo

broj komentara 0 pošalji komentar