Znanje imanje

Klima i geografija određuju izgled i karakter ljudi, ali i njihove običaje i naravno kakvu hranu mogu da proizvedu.

U ovom izdanju sa domaćinima probamo sremske, bačke i vlaške specijalitete. Ideja da zaštite geografsko poreklo i osvedoče specifične vrednosti.

Zato za Znanje imanje govore: Aleksandar i Marija Žilić, selo Martinci - zašto neguju sremski sir i žele da sin Dušan bude gazda na svom imanju. Porodica Vojinović iz Kuzmina kako kulen, sremska kobasice, slanina i šunka vrhunskog kvaliteta mogu da napune tovilišta svinjama a police medaljama. Seka Milić iz sela Vlaole, koliko igra ukusa u harmoniji kozijeg sira, lekovitog bilja i istočne Srbije može da poveća stada. Davor Marković - podseća kako kačamak ili koljaš slave u selu Jasikovo - nije hrana prošlosti već zdravlje na tanjiru.

Urednik: Jasmina Nikitović Stojičić
Novinar: Dragana Popov

broj komentara 0 pošalji komentar
Znanje imanje Znanje imanje

Autor:
Jasmina Nikitović Stojičić

Hrana je naša potreba i zadovoljstvo, a kako da postane dobar biznis? Da li je u poljoprivredi izvozna šansa Srbije i koliko je prepoznajemo? [ detaljnije ]