Na veslu priča: Santa Maria in Punta

„Na veslu priča: Santa Maria in Punta“ Lucije Đurašković premijerno na RTS…

Neko je morao da započne. Ko je prvi poverovao? Ko je ispričao istinu? Stvaranjem, rođenjem, žrtvom, vaskrsenjem… Ili je istina očigledna? Samo nismo uvek bili sposobni da je spoznamo. Čekaš nevolju da bi se opsetio? Da se sruši nebo? Kad ne znaš kud udaraš u iskušenju… Koga dozivaš? Kojim rečima? Znaš li ko te ljubi silno?

Lucija Đurašković rođena je 1960. godine u Kotoru. Diplomirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a magistrirala na FTH (Fakultetu za turizam i hotelijerstvo) u Kotoru. Istoričar je umetnosti, muzejski savetnik i likovni kritičar. Od 1985. godine zaposlena je u Kulturnom centru Budva, današnjoj JU Muzeji i galerije Budve, čija je direktorka u drugom mandatu od 2017. godine. Inicijator je i organizator manifestacije „Ljubišini dani“. Od 2004. godine je član Odbora za etnologiju CANU. Godine 2015. je bila selektor prestižnog 37. Likovnog salona „13 Novembar“ na Cetinju. Autor je šest monografija, velikog broja scenarija za RTCG i TV Budva. Glavni je urednik četiri monografije. Na Radiju Budva uređivala i vodila emisiju „Tragom kulturne prošlosti Budve“. Objavila veliki broj stručnih radova, likovnih kritika i tekstova vezanih za kulturnu baštinu Crne Gore.

TREJLER: https://youtu.be/v3RSzBs2hms

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; izvršni producent: Željko Komenenović; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Aleksandar Kalezić, DP; snimatelj: Đorđe Obradović; montažer: Milan Pejnović; art direktor: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; barkarijoli: Milan Svitlica, Raško Sekulović, Nikola Stojanović; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Šta hoćeš ©2019. wdoyouw.org, Matica Boke

Projekat podržali: Opština Budva, TO Budva
broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 26. jul 2019, 07:23) - Ana Radovanovic [neregistrovani]

Dama

Ne samo da je strucnjak u svom poslu vec mogu reci da je gos-dja Lucija Djuraskovic jako DOBAR COVJEK a to se nazalost danas tesko srece.
Zasluzuje svu srecu ovog svijeta.