Magazin Srbija na vezi

Matica iseljenika i Srba u regionu je najstarija institucija u Srbiji koja se bavi srpskim iseljeništvom u rasejanju. Osnovana je 1949. godine. Gost emisije predsednik Matice iseljnika Miodrag Jakšić.

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ organizuje gala veče u Njujorku gde će okupiti naše ljude koji žive u Sjedinjenim Američkim Državama. Želja dijaspore je da finansiraju besplatne škole za prekvalifikaciju kadrova u Aj Ti sektoru u  Srbiji. Gost emisije je koordinator projekata fondacije „Ana i Vlade Divac“ Željko Mitkovski.

U Berlinu su gostovali glumci Milica Janković i Vladimir Vučković sa predstavom „Bulka i Volf“. Projekat je kreiran da mališane upozna sa lepotama Srbije i pospeši učenje srpskog jezika, uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom Ministarstva spoljnih poslova Srbije. Iz Berlina izveštava Branislav Đorđević.

U Poljskoj je sve spremno za „Dečju pesmu Evrovizije“. Naša Darija Vračević nastupiće 24. novembra kao poslednji izvođač, pod brojem 19. Iz Poljske izveštava Tamara Petković.

Muzički gosti emisije Megamiks bend i gitarsti Zoran Branković i Relja Turudić.Urednik Boban Kovačević

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar