Magazin Srbija na vezi

"Magazin Srbija na vezi" vodi vas u Jerusalim, gde je prošle nedelje održano nekoliko važnih događaja za srpski i jevrejski narod. Naše kolege, Milena Vujović i Miroslav Karlica, prisustvovali su otvaranju Srpsko-jevrejskog centra, učestvovali na Akademskom skupu o srpsko-izraelskim odnosima, i ispratili otkrivanje Spomen ploče Svetom Savi, povodom 790 godina hodočašća Svetog Save u Jerusalim, za nas, važnog događaja. Svoje utiske i snimke sa lica mesta, podeliće sa nama u studiju.

"Ovde religija određuje sve, pa je tako Jerusalim danas multikulturalan, multireligiozan i multietnički grad izvan države", istakao je između ostalog, poglavar jerusalimske pravoslavne crkve patrijarh Teofil Treći, primivši predstavnike naučne i kulturne delegacije iz Srbije. Šta je odgovorio novinarima na pitanje o statusu crkava u južnoj srpskoj pokrajini, u prilogu Milene Vujović.

20. decembra, Obrenovac slavi 160 godina postojanja, nekada Palež, a od 1859. godine, Obrenovac. Gost emisije, Miroslav Čučković, prvi čovek Opštine, govoriće o perspektivi razvoja ovog mesta nadomak Beograda, koje je samo pre nekoliko godina preživelo katastrofalne poplave, a danas može da se pohvali  fabrikom  "MEI TA" , u kojoj preko 3000 zaposlenih proizvodi neke od delova za Mercedes, Ford, BMV...izgradnjom nove zgrade Doma zdravlja, Mosta preko Save i Kolubare, Auto putem "Miloš Veliki"...

Branislav Đorđević iz Berlina, šalje nam prilog sa proslave 25 godina crkvenog hora "Stefan Dečanski" pri hramu "Svetog Save" u Berlinu.

Muzički gosti emisije, Ansambl "Kolo" , a deo iz opere "Seviljski berberin" uživo u studiju, izvešće Nataša Rašić mecosopran, Stefan Pavlović bariton i Nevena Živković pijanista.Urednici emisije: Suzana Gvozdenović Puzović i Mirjana Raičević Tasić

Reditelj: Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar