Kulturni dnevnik

Dvoržakova Simfonija br.9 "Iz novog sveta", dela Mocarta i Vanhala, na programu su koncerta Beogradske filharmonije u Zadužbini Ilije Kolarca.

Predstavljamo učesnike, program, prateće aktivnosti i takmičenje ovogodišnjeg Gitar art festivala. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je direktor Festivala Boško Radojković.

U emisiji najavljujemo program 3. teatarskog festivala ''Pozorišno proleće'' u Šapcu.

U Kulturnom dnevniku, posle promocije, govorimo o knjizi ''Đinđić'', zborniku tekstova njegovih savremenika i saradnika.

U londonskom Tejtu postavljena je izložba britanskih slikara koji su se u svom radu bavili ljudskom figurom, a u Leskovačkom kulturnom centru ''Leskovac i Herceg Novi u stripu''.

U Kulturnom dnevniku istražujemo da li je i na koji način važno u kom životnom dobu pisac dobija nagrade.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija.

Novinari,dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Snežana Stamenković Jojić

Realizator Maja Mandić

 

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar