Plava ptica

Kako se najlakše ljušte jaja? Šta je to čuvarkuća? Koja je tajna uskršnjeg zeca? Odogvore na ova i još mnoga pitanja, otkrijte u uskršnjoj epizodi "Plave ptice", u subotu 7. aprila, u 12.05, na Prvom programu RTS-a!

Jaja su ofarbana, raspoloženje je praznično i Osman i Borka su spremni za Uskrs. Dobro, skoro spremni. Ali to će biti čim im gosapođa Ž pokaže kako se najlakše ljušte jaja.

A čim to doznaju, krenuće na put oko sveta, ne bi li otkrili kako se u drugim mestima slavi ovaj praznik. No, neće samo oni putovati. Naša gusarska posada i dalje plovi i lovi... znanje. Ovoga puta, otkiće nam šta je to čuvarkuća i od kuda je baš zec simbol Uskrsa.

U studiju ćemo ugostiti gospođu Belanac-Žutić, menadžerku koka nosilja. Ona je usko specijalizovana za koke nosilje u vreme uskršnjih praznika, pa će imati štošta da doda na ovu temu. U goste će nam doći Jelena i Vanja, koje se bave fejspejntingom iliti crtanjem po licu. Koga će maskirati u zeku, a koga u koku - to ćemo tek videti!

Čitaćemo i vaša praznična pisma, Gvozden će pokazati novu vežbu, radićemo i novi, uskršnji eksperiment, a neće izostati ni gospodin Dž. Zato nas gledajte u subotu.

Urednice i scenaristkinje emisije su Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Ivan Milanović, kompozitor Srđan Marković, animator Nikola Topuzović, scenografkinja Snežana Popović, kostimografkinja Irina Mitrinović, a glumci Borka Tomović, Osman Ahmed, Boris Milivojević i Ivana Terzić.

Let, let!

broj komentara 0 pošalji komentar