Kulturni dnevnik

Laslo Vegel jedan je od najznačajnijih pisaca savremene mađarske, ali i srpske književnosti. Ovom proznom i dramskom stvaraocu posvećen je dvodnevni međunarodni naučni skup na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

U Narodnoj biblioteci Kragujevac održana je tribina posvećena populizmu, kao karakteristici duha vremena i krize demokratije.

U Galeriji naše kuće održana je promocija knjige Tvrđave na Dunavu, u kojoj je predstavljeno dvanaest tvrđava, koje govore o istoriji ovih prostora.

Na 16. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji u paviljonu Republike Srbije otvorena je izložba Slobodna škola je slobodan prostor.

Iz Venecije, za Kulturni dnevnik, izveštava Maja Tucaković.

Etnografski muzej u svetu predstavlja bogato nasleđe Srbije, nastalo u složenim istorijskim okvirima, etničkim procesima i specifičnim kulturnim uslovima. Tim povodom, gošća Kulturnog dnevnika je etnolog i muzejski savetnik Tijana Čolak-Antić, v.d. direktora Etnografskog muzeja.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija...

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik re-afirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić

Realizator: Maja Mandić

Montaža: Miloš Ačanski

broj komentara 0 pošalji komentar