Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je reditelj Goran Marković. Povod su pripreme za početak snimanje serije "Delirijum tremens" u produkciji RTS-a i nagrada sa Filmskog festivala u Šangaju.

Veče posvečeno Ivanu V. Laliću, jednom od naših najprevođenijih i najpoznatijih pesnika u svetu, održano je u bašti Galerije Polet.

U Centru lepih umetnosti Gvarnerius održan je koncert, kao deo projekta kojim muzičari širom sveta podstiču razgovore o klimatskim promenama. Zanimljiv program osmislila je pijanistkinja Nada Kolundžija.

Nedavno je objavljna "Zvezdana prašina", nova knjiga Milana Vlajčića koja predstavlja zbirku eseja i komentara koje je poznati filmski i književni kritičar i analitičar kulturno-društvenih zbivanja prethodne dve godine objavljivao na portalima.

Obnovljena je i dopunjena stalna postavka u glavnoj zgradi Muzeja nauke i tehnike u Beogradu. Izloženi su i neki eksponati koje možete videti samo u ovom Muzeju, a ključni su za istoriju nauke i tehnike u svetu.

Neadavno je Fejsbuk obavestio flamanski turistički komitet da na ovoj društvenoj mreži  zabranjuje objavljivanje Rubensovih slika zbog prizora golotinje. O tome za Kulturni dnevnik stiže rubrika iz erovizijske razmene.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Olivera Milošević
Montaža: Tijana Todorović
Realizator: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]