Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika Milan Vlajčić filmski i književi kritičar, publicista, novinar, laureat nagrade "Nebojša Popović" za doprinos promociji i kritičkom promišljanju filmske umetnosti i kulture.

Na Mokroj Gori počinje 12. izdanje Kustendorfa - Međunarodnog filmskog festivala.

O novom romanu Selidba , u kom piše o iseljavanju porodičnog stana u Sarajevu sa Vojkom Pajkić Đorđević razgovara pisac Miljenko Jergović.

Predstavljamo "Izgužvane misli" knjigu Branka Golubovića, pevača benda Goblini, o pank kulturi i stvaranju muzike u vreme devedesetih.

Najavljujemo Novogodišnji koncert Osam godišnjih doba Gudača Svetog Đorđa koji će se održati u nedelju 13. januara u Skupštini grada .

U kulturnom dnevniku videćete i prvu retrospektivna izložba Endija Vorhola u Vitni muzeju u Njujorku . Priređena je posle trideset godina.

Svake večeri, od ponedeljka do petka posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik re-afirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković
Realizacija Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar