Kulturni dnevnik

Gost je reditelj Miroslav Terzić. Njegov film "Šavovi" biće prikazan u programu "Panorama" prestižnog Berlinskog filmskog festivala.

Počinje "DOK" - novi festival dokumentarnog filma.   Do 3. februara gledaoci će imati priliku da vide 20 dugometražnih filmskih ostvarenja raspoređenih u 4 programske celine.

U Muzeju narodnog pozorišta dodeljene su nagrade "Muzika Klasika". Nagrada za izuzetan doprinos umetničkoj muzici u 2018. godini pripala je Biserki Cvejić, najbolji muški izvođač je flautista Ljubiša Jovanović, a najbolji ženski izvođač sopran Jasmina Trumbetaš Petrović. 

Na koncertu iz ciklusa "Kolarac tvoj svet muzike" su u Kolarčevoj zadužbini nastupili pijanisti Aleksandar Madžar i Aleksandar Meljnikov. Svirali su dela Sergeja Rahmanjinova.

32 godine nakon poslednjeg nastupa legendarna Korni grupa je održala koncert u Baogradu . Korni grupa je osnovana 1968. godine, objavili su šest albuma, i snimili veliki broj hitova.
U ustanovi kulture "Stari grad" održan je poetski performans pod nazivom "Glasovi u prostoru" i "Avangarde će uvek postojati" na kojem su učestvovale četiri pesnikinje i jedna teoretičarka poezije.

U bečkom Muzeju Katedrale Svetog Stefana otvorena je izložba dela sakralne i profane umetnosti koja temu rane iz jevanđelja po Jovanu suočava sa ranama ljudi našeg vremena, od telesnih, preko društvenih do simboličkih.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Olivera Milošević
Realizacija: Sanja Redžić
Montaža: Anika Tesla

broj komentara 0 pošalji komentar