Zlatna ideja - Vredne ruke Aranđelovca

U novoj epizodi serijala Zlatna ideja predstavljamo "Vredne ruke" Aranđelovca. Preduzetnike koji svojim rukotvorinama predstavljaju Aranđelovac u svetu. Već tri godine zaredom izložba starih zanata, rukotvorina i domaćih proizvoda od voća i povrća organizovana je na praznik Aranđelovdan. U emisiji Zlatna ideja upoznaćemo i mlade koji razvijaju porodični biznis.

Udurženje "Kreativ Ar" postoji već tri godine i okuplja više od dvadeset članova koji se bave proizvodnjom suvenira i rukotovrina. U centru Aranđelovca je njihov prodajno-izložbeni prostor, koji je posebno interesantan stranim turistima.

Biljana Ostojić se, nakon što je ostala bez posla, posvetila proizvodnji zimnice, što je zbog dobrih preporuka prijatelja i korisnika preraslo u novi posao.

Slađana Maksića smo upoznali u Šumadiji, koja je poznata po izobilju i proizvodnji šljive. Razmišljao je kako da napravi dodatni posao i gotov proizvod preradom ovog voća.

A Jovica Vojinović je na porodičnom gazdinstvu zasadio borovnice koje najviše plasira na inostranom tržištu. To je još uvek dodatni posao, koji se svake godine uvećava sa tendencijom da postane primarna delatnost porodice Vojinović.Kaže se da ništa nije slučajno, uz ideju došao je i dobar dizajn pakovanja za Oraščanku, takođe na spontan način.

Radmila Mitrović, diplomirani ekonomista, tkački zanat i vez učila je od svoje bake i mame, nakon odlaska u penziju nastavila je sa tom aktivnošću koristeći razboj svoje bake i otvorila salon "Rajka".

Jovana Sujković je preduzetnica čiji je otac davne 1998. godine počeo je da se bavi proizvodnjom ambalaže od polietilena. Kako su težili da naprave balans cene i kvaliteta, tako je i posao napredovao, a Jovana se uključila u poslovanje, kojim danas i rukovodi.

Reastoran "Aleksandar" nazivaju i kraljevskim restoranom, otvoren je u dvorištu porodične kuće u vreme kada su se delili prvi podsticaji i krediti za razvoj preduzetništva u periodu Ante Markovića. Slobodan Đorđević, napustio je javni sektor i posvetio se ugostiteljstvu.

Urednica emisije: Tamara Jakovljević

broj komentara 0 pošalji komentar