Jutarnji program

Poslovica kaže da se najslađe smeje onaj koji se poslednji smeje. Medicina odgovara da ne treba čekati, smejte se i prvi i poslednji, smejte se stalno jer je smeh lekovit. Ojačava organizam, pomaže u lečenju, a i svaka bolest izgleda manja ako nas leči raspoloženi doktor. O lekovitosti smeha i dobrog raspoloženja, govori Spomenka Mujović, profesor Medicinskog fakulteta u penziji.

Većina stambenih zgrada u Srbiji ima problem sa nedostatkom protivpožarne opreme. Retko koja zgrada ima ispravne hidrante. O bezbednosnoj kulturi i načinima da se ona poveća, govorićemo u narednim minutima. Gošća Jutarnjeg programa je Jovana Cvjetković, jedan od autora projekta "Bezbedan objekat" .

Venecuelu već mesecima potresaju masovni protesti opozicije u kojima je bilo i žrtava. U međuvremenu, jedanaest evropskih zemalja priznalo je Huana Gvaida za privremenog predsednika Venecuele i pozvalo ga da raspiše nove predsedničke izbore. Protesti i nasilne smene vlasti u ovoj latinoameričkoj zemlji nisu ništa novo, štaviše vojni pučevi su često bili način da se dođe do vlasti. Šta je pozadina pokušaja nasilnog svrgavanja s vlasti aktuelnog predsednika Nikolasa Madura, kakva je uloga SAD i Velike Britanije i kojim putem je krenula Venecuela- teme su za našeg gosta profesora Slobodana Pajevića predsednika Međunarodne federacije za izučavanje Latinske Amerike i Kariba.

Dobitnica Svetosavske nagrade za 2018 godinu, Silvana Pešić, je sinonim za humanizam, toleranciju i vrhunski profesionalizam. Ona je direktorka OŠ "Dragan Kovačević" u Beogradu.

Voditelji: Sanja Dragićević, Dušica Spasić

 

broj komentara 0 pošalji komentar