Kulturni dnevnik

U Beogradskoj filharmoniji biće održan koncert iz ciklusa "Uzvišenije" sa religioznim temama. Članovima Filharmonije pridružiće se Hor Obilić AKUD Branko Krsmanovići ekskluzivni solista, član čuvenog Hora bečkih dečaka, sa tradicijom dugom preko pet vekova.

U okviru pratećeg programa izložbe "Na putu oko sveta. Umetnost iz Nemačke", posle dva javna vođenja koja su održali autori izložbe Matijas Flige i Matijas Vincen, gost Beograda je Mark Lamert, jedan od umetnika čija su dela zastupljena na ovoj izložbi.

Na sceni "KULT" Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić" premijerno će biti izveden komad "Realno, što da ne?" koji je po tekstu Željka Jovanovića režirao Marko Čelebić.

Izložbom "Pola veka u Manakovoj kući" Etnografski muzej u Beogradu obeležava 50 godina rada u tom značajnom spomeniku starobalkanske arhitekture.

U iračkom gradu Mosulu posle višegodišnjih borbi otvorena je prva izložba kulturnog blaga Iraka. Stalnu postavku pod nazivom "Povratak u Mosul" čine drevni spomenici tog područja, ali i dela savremenih slikara.

Gost Kulturnog dnevnika je Jovan Babić, profesor etike na Filozofskom fakultetu u Beogradu, ovogodišnji dobitnik nagrade "Nikola Milošević" koju Radio Beograd 2 dodeljuje za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Miloš Ačanski
Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar