Kulturni dnevnik

Gost je književnik Goran Petrović, koji je nedavno objavio knjigu "Unutrašnje dvorište" i dobio Nagradu "Ivo Andrić" za životno delo za 2018. godinu Andrićevog instituta u Andrićgradu.

Na 69. "Berlinalu" sinoć je prikazan film reditelja Miše Terzića "Šavovi", koji se takmiči u selekciji "Panorama". Predstavljamo i ostale srpske učesnike na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Berlinu.

Milenko Prvački, ugledni slikar našeg porekla koji već nekoliko decenija radi u Singapuru, u Galeriji "Haos" izložio je seriju crteža "Apstrakcija za početnike".

U Kolarčevoj zadužbini, Zoran Predin koncert pod nazivom "Akustični poljubac", u pratnji podmlađenog "Lačnog Franca". Gost je Anja Rupel.

Govorimo i o obeležavanju 61. godine rada Radio Beograda 2, predstavljanju novog romana Branka Rosića u Jugoslovenskoj kinoteci i koncertu britanskog kantautora Toma Odela, koji prvi put nastupa u Beogradu.

Vodimo vas u Rim, u arheološki park Koloseuma, u kome su posetiocima prvi put dostupni novi lokaliteti. Postavka "Roma Universale. Imperija i dinastija koja je došla iz Afrike", oživljava kosmopolitski duh rimske imperije, od koje i danas može mnogo da se nauči.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12 i 30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Sanja Redžić
Montažer: Goran Tomić

broj komentara 0 pošalji komentar