Kulturni dnevnik

Gost je glumac Goran Jevtić, autor predstave "Kad je Niče plakao" koja će premijerno biti izvedena u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić".

U Narodnom pozorištu, na sceni Raša Plaović, otvorena je izložba fotografija "Dvorska luda nobelovac" posvećena italijanskom dramaturgu i glumcu Dariju Fou, a zatim je izvedena predstava "Otvorena veza - skoro pa previše" po najpoznatijem tekstu Darija Foa i Franka Rame.

U Galeriji nauke i tehnike SANU otvorena je izložba "Akademik Mihailo Gavrilović: istoričar, arhivist i diplomata". Izložbu su pripremili saradnici Ogranka SANU u Nišu, Narodnog muzeja Niš i Istorijskog arhiva Niš.

Koncertna promocija novog albuma gitariste Nemanje Bogunovića pod nazivom "Bogunović svira Bogunovića", na kome se ovaj umetnik predstavlja i kao kompozitor, održana je u Kolarčevoj zadužbini.

U Galeriji RTS otvorena je izložba slika Slobodana Jevtića Pulike, koji je karijeru gradio u Francuskoj.

Srpski PEN centar i četiri reprezentativna umetnička udruženja, održali su konferenciju za novinare povodom stavljanja na dnevni red vanrednog zasedanja Skupštine Srbije, Zbirne liste za novi saziv Nacionalnog saveta za kulturu. Sa tom listom nisu se slagali ni pre deset meseci, kada je usvojena na predlog Ministarstva za kulturu i informisanje.

U Kulturnom centru Srbije u Parizu otvorena je izložba Petra Lubarde.

Reditelj Piter Džekson priprema novi dokumentarac sa snimcima Bitlsa u studiju, koji do sada nisu prikazani.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika 3, emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Olivera Milošević
Montaža: Jovana Filipović
Realizacija: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]