Kulturni dnevnik

Slavno delo velikog baroknog kompozitora Georga Fridriha Hendla "Acis i Galeta" u produkciji Nove beogradske opere, biće izvedeno 16. februara u novosadskoj Sinagogi, a dan kasnije na Kolarcu u Beogradu. Tim povodom, gošća Kulturnog dnevnika je Marijana Mijanović, svetski priznata operska umetnica, koja je ovog puta u ulozi reditelja.

U sve tri galerije Kulturnog centra Beograda otvorene su izložbe.

Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju "Adligat", uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, otvorilo je Odeljenje za digitalizaciju.

U Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu premijerno je izvedena predstava "Autentična tumačenja '68".

Nedavno je Beograd posetio čuveni marokansko-francuski pisac Tahar Ben Želun, najprevođeniji frankofoni autor našeg doba. Tom prilikom dao je ekskluzivni intervju Nedi Valčić Lazović, za serijal "Savremeni svetski pisci". Prikazujemo deo razgovora koji će biti emitovan na našem Drugom programu, u petak 15. februara, u 22.45.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulutre, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Lidija Božić
Realizator Maja Mandić
Montažer Anika Tesla

broj komentara 0 pošalji komentar