Kulturni dnevnik

Kruševačko pozorište, premijerno za beogradsku publiku, prikazuje tri predstave: "Svaki put kao da je prvi", "Čekajući Godoa" i "Hroniku palanačkog groblja". "Dani Kruševačkog pozorišta u Beogradu" biće završeni u ponedeljak u Ateljeu 212. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je upravnik Branislav Nedić.

U Banjaluci je počelo snimanje serije "Kosti" u produkciji RTS-a i "Bosonoge". "Kosti'' su svojevrstan nastavak serije ''Meso'', scenariste Nikole Pejakovića, u režiji Saše Hajdukovića.

Jugoslovenska kinoteka i Fondacija Dušan D. Aranđelović predstavljaju izložbu ''Između dva sveta - Dušan D. Aranđelović: fotografije 1973-1979''. U Kulturnom dnevniku istražujemo zbog čega se poezija radije sluša, nego čita, kako to utiče na poeziju i pesnike i kako opstaju festivali poezije.

Beogradska filharmonija, posle svečanog zatvaranja festivala ''NOMUS 2019'', s istim programom nastupa u Kolarčevoj zadužbini.

Iz Austrije stiže priča o izložbi porodičnog blaga mađarske plemićke porodice Esterhazi, koje je konfiskovano pre sto godina, a za koje se verovalo da je bespovratno nestalo. Ti predmeti su sada prvi put izloženi u javnosti.

U Kulturnom dnevniku i o ostalim dešavanjima iz sveta kulture i umetnosti. Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. 

urednik Snežana Stamenković Jojić
montažer Nikola Manić
realizator Sanja Redžić

 

broj komentara 0 pošalji komentar