Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Danica Jovović Prodanović iz autorskog tima Beogradske internacionalne nedelje arhitekture koja se u Beogradu održava četrnaesti put od 9. do 30. maja.

U emisiji govorimo o keramici zapadne Afrike u Muzeju afričke umetnosti, dnevnoj milongi na Internacionalnom festivalu argentinskog tanga i novom albumu benda Dingospo Dali. Naše teme su i knjiga "Svedok sudbine", Vladimira Bunjca, književnika i nekadašnjeg urednika Drugog programa Radio Beograda i monografija "Avangardni mit Čaplin" Bojana Jovića.

Za Reč kritike Ana Tasić govori o predstavi "Naši preci, jedite sa nama", a u rubrici Mi u svetu Vesna Knežević predstavlja pozorišni projekat Herberta Friča u bečkom Burgteatru.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Maja Mandić
Montažer Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar