Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je reditelj Jurij Aleksandrov, ruski nacionalni umetnik, umetnički direktor Opere Sankt Peterburga, koja 8. i 9. maja gostuje u Narodnom pozorištu i u Madlenianumu.

Majska izložba grafike beogradskog kruga otvorena je u Galeriji ULUS-a. Tom prilikom dodeljena je Nagrada Veliki pečat Grafičkog kolektiva.

U Muzeju nauke i tehnike, u okviru programa "Srbija stvara", održana je panel diskusija "Umetnost i nauka".

Predstavljamo knjigu "Pozorište je kontrolisano ludilo" nemačkog intelektualca, dramskog pisca i reditelja Hajnera Milera.

U Galeriji Biblioteke grada Beograda otvorena je izložba slika "Trenutak" Nataše Janković.

U Muzeju Jugoslovenske kinoteke upriličeno je sećanje na nedavno preminulu glumicu Nađu Poderegin.

Češki pisac Marek Toman boravi u našoj zemlji. Srešće se sa čitaocima u Čačku, Valjevu i Kragujevcu.

U Njujorku je, u Muzeju Gugenhajm, u toku izložba umetnice Simone Li. Sfera njenog interesovanja su afrička umetnost, performans i feminizam.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Olivera Milošević
Montaža Miloš Ačanski
Realizacija Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]