Velika iluzija

Velika iluzijaPovod za razgovor sa nemačkim glumcem Udom Kirom koji je stekao kultni status nastupima u evropskim hororim i drugim žanrovskim filmovim 70-ih godina, je njegov najnoviji film "Svete zveri". U dugoj karijeri, legendarni glumac pojavljivao i u značajnim art ostvrenjima i holivudskim blokbasterima postavivši standard nestereotipnih muških likova.

Kažu da je romantična komedija žanr za odmor duše i tela, zabavan način da se u filmski okvir stavi naivna predrasuda da svakog čeka po jedna velika ljubav. Poenta je u umirujućem efektu, "sve će biti u redu, jer na kraju sve dođe na svoje mesto". To je i bioskopski fokus ovonedeljne Velike iluzije.

Predstavljamo jedan od potencijalnih hitova ove godine "Zavedi me ako možeš" sa oskarovkom Šarliz Teron i "Prevarante" - komediju o ženskoj osveti.

Analiziramo seriju "Žmurke" Miše Radivojevića iz ugla kritičara Dragana Jovićevića.

Ovonedeljeno "Premotavanje" nas vodi u Mulen ruž 1952. godine podseća na istoimeni film Džona Hjustona koji će na 72. Kanskom festivalu biti prikazan u digitalno restaruranoj verziji.

U "Krupnom planu" Velike iluzije govorimo o "Srpskom filmu u 21. veku" sa autorima istoimene knjige - Đorđem Bajićem i Zoranom Jankovićem.

Autor i urednik: Sandra Perović
Saradnici: Selina Lovren Aksentić, Jelena Carević, Zoran Janković
Realizacija: Tijana Todorović, Svetlana Perović, Marko Jeftić.

 

broj komentara 0 pošalji komentar