"Kralj Petar I"

Jedanaesta epizoda: Srpska vojska zajedno sa kraljem Petrom nastavlja povlačenje preko Albanije. Golgota će uskoro biti završena... bar za neke od njih. Poslednju, jedanestu epizodu serije "Kralj Petar I" pogledajte 19. maja u 20č na Prvom programu RTS-a.

Iznemogli srpski vojnici koriste poslednje trzaje snage povlačeći se preko zavejanih albanskih planina. Borba za preživljavanjem budi životinjske instinkte, a bolesti i glad od ljudi prave zveri. Vojska je rasparčana, a mnogi na ovom putu ostavljaju svoje živote, na korak od slobode.

Kralj Petar traga za Marinkom Spasojevićem, trudeći se da, uprkos teškim okolnostima, održi obećanje dato jednoj majci. I dok ova majka po poslednji put doziva svog sina jedinca, Golgota Srbije se konačno završava. Na Krfu ih čeka obećana sloboda i nada u budućnost... bar za one koji su uspeli da prežive.

Poslednja, jedanaesta epizoda serije "Kralj Petar I" emituje se u nedelju 19. maja u 20č na Prvom programu RTS-a. Reprizu možete pogledati naredne nedelje, 26. maja u 16č.

Urednik serije: Dunja Petrović
Reditelj: Petar Ristovski
Scenaristi: Vladimir Ćosić, Milovan Vitezović, Petar Ristovski
Igraju: Lazar Ristovski, Milan Kolak, Ivan Vujić, Radovan Vujović, Svetozar Cvetković, Ljubiša Savanović, Aleksandar Vučković, Marko Todorović, Danica Ristovski, Tihomir Arsić, Tanasije Uzunović, Branko Jerinić, Miodrag Krivokapić, Nebojša Milovanović, i mnogi drugi
Direktor fotografije: Dušan Joksimović
Kompozitor: Miodrag Cicović
Scenograf: Aljoša Spajić
Kostimograf: Boris Čakširan
Montažeri: Lazar Predojev, Milena Predić
Produkcija: Radio Televizija Srbije
Izvršna produkcija: "Zilion film" - Lazar Ristovski

 

broj komentara 0 pošalji komentar