Oko ekonomije: Novi kilometri

Počinje izgradnja Preljina-Požega, otvara se Grdelica

Danas počinje izgradnja deonice puta Koridora 11 od Preljine do Požege. Sutra se otvara put kroz Grdeličku klisuru na južnom kraku Koridra 10, čime će praktično ceo Koridor, autoput od severa ka jugu zemlje biti gotov.

To nisu samo novi kolimetri autoputa, već šansa za ekonomski razvoj krajeva kroz koje putevi prolaze, lakši transport, brže veze.

I put koji danas počinje da se gradi i onaj koji je otvoren, nalaze na nekim od prirodno najtežih i najzahtevnijih deonica oba Koridora. Izgradnju novih kilometara kroz Grdeličku klisuru pratilo je dosta problema, pre svega, klizišta i obrušavanje brda. Izgradnja je trajala 6 godina. Ništa lakše, čini se, neće biti ni od Preljine do Požege, čija izgradnja će da traje tri godine.

O značaju izgradnje novih kilometara autoputeva u Oku ekonomije govore: ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, šefica Regionalnog predstavništva Za Zapadni Balkan Evropske investicione banke Dubravka Negre i Leonid Vuković, šef projekta "Koridori Srbije".

Sa terena: Požege, Preljine i Grdeličke klisure izveštavaju dopisnici RTSa.

Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić.

broj komentara 0 pošalji komentar