Kulturni dnevnik

Noć muzeja tradicionalno je održana širom zemlje, a u emisiji izdvajamo izložbe koje su obeležile ovu manifestaciju.

Važan jubilej - 50 godina od premijernog izvođenja mjuzikla "Kosa" u Ateljeu 212. Književni vikend protekao je u znaku Festivala dobitnika Evropske nagrade za književnost, a ponedeljak je obeležilo druženje publike sa piscima iz Danske. U Narodnom pozorištu u Beogradu počelo je snimanje novog serijala naše kuće "Zlatni vek" - posvećen stogodišnjici Opere, autora Nebojše Bradića. Završen je Džez fest Valjevo, koji slavi 35 godina postojanja. U Muzeju Narodnog pozorišta otvorena je izložba "Počeci pozorišnog života u Kneževini Srbiji i osnivanje Narodnog pozorišta u Beogradu", autorke Jelice Stevanović. O novom filmu Pedra Almodovara "Bol i slava", sa filmskog festivala u Kanu izveštava Sandra Perović. U Operi i Teatru Madlenianum, održana je promocija najnovijeg izdanja iz oblasti dramske umetnosti "Antologija savremene srpske komedije", priređivača Radomira Putnika. On je, tim povodom, gost Kulturnog dnevnika.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Maja Mandić
Montaža: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]